Äntligen tog jag mig till Helgelands kusten i Nordnorge. Min dotter och jag hade 7 dagar på oss att åka sträckan Linköping – Mo i Rana och tillbaka igen vilket vi fixade på 6 dagar då det regnade lite för mycket för att kunna tälta dag fyra. Resan blev väl kanske i blötaste laget men vi hade trevligt och åkte runt och fotograferade och filmade så mycket vi bara kunde mellan skurarna. Förmodligen måste vi tillbaka någon gång då vi missade den vackraste biten då regnet vräkte ner och vi inte kunde se alla fina vyer som vi visste fanns där bakom molnen. 

Resan till ön Vega

 

Min resa till Söderåsens nationalpark i Skåne blev en riktig höjdare. Bilden ovan är bara en av några hundra där jag har försökt att skildra det underbara ljus som var inne i den gröna bokskogen.

PAUS_SoR_THU8715

Har alltid velat fotografera mitt sommar Öland på vintern med en massa snö och kyla. Nu blev det inte riktigt så men det var sista veckan i november och inte direkt någon trängsel om platserna i solen på Böda stranden. Men härlig bilder blev det i blåsten.

Öland i november-9

Man behöver inte åka så långt för att hitta vackert landskap. Det finns många fina platser runt om här i Östergötland och jag ska gör ett ärligt försök att visa det på ett lite annorlunda sätt på denna sida.