När man inte har bestämt sig för vilken typ av fotograf man ska vara blir det ofta mycket och lite av varje och det har jag tänkt att visa och skriv lite om på de här sidorna.

Det är ju både bra och dåligt men om man nu bara ska titta till det positiva så lär man sig ju något nytt varje dag man håller på. Det roliga är också att jag hållit på och fotograferat i snart 40 år och tycker bara att det blir roligare för varje år.

PAUS_Skottland13_FT1_0697

Klart att tekniken hjälper en att få till riktigt bra bilder men har även lärt mig under de senaste åren att det hjälper inte bara att stoppa en bra kamera i handen på någon. Det finns inga garantier på att det blir bra bilder för det.

Midsommar13_FT1_1123

Många gånger måste man se bilden i huvudet innan man tar den och det krävs lite planering bakom alla bilder även om det bara ska vara enkla semesterbilder. Ofta ser jag bilden när jag passerar ett ställe men då har jag ju givetvis inte med mig kameran och allt för ofta glömmer jag att jag faktiskt har en riktigt bra kamera i mobiltelefonen.